Hallonmojito är den perfekta sommardrinken, svalkande och läskande

Hallonmojitos
Hallonmojito är den perfekta sommardrinken, svalkande och läskande. I helgen när jag hade min balkongmiddag med Jessica så gjorde jag Hallonmojitos till oss. Jessica är ju ’One of a Kind’ för hon kom till middagen i en gul klänning för att matcha min balkong som i sommar går i gult. Vem annars gör det? Från och med nu så är det gul klädsel som gäller om man kommer på balkongmiddag till mig i sommar. Kommer man nästa sommar så är det ny klädkod, kan bli allt från rosaprickig till mörklila, men just i sommar så är det alltså gul klädsel som gäller på mina balkongmiddagar. Bara så ni vet.
Hallonmojitos och snacks
Lite försnacks innan middagen. Här är lite av mina favoriter. Tryffelsalami och fänkålssalami från Urban Deli. Snacksgurkor, Melonbitar, San Marzano tomater och mini buffelmozzarella med lite pesto över. Marconamandlar, Västkustchipsen som är superknapriga och Torres Smoked paprika chips. Älskar plick plock. Jag har en lagom balans mellan mynta och hallon. Ta mer eller mindre mynta, hallon och sockerlag om du vill, som du vill. Så lätt att ändra. 
 

TIPS! 

Sockerlag. Gör en liten flaska med sockerlag. Perfekt till sommarens alla drinkar och desserter. Vänd runt bär i sockerlag för att få dem glansiga. Allra bäst till frysta bär. I drinkar är sockerlag A och O. Du sötar till drinkarna precis så mycket du vill med sockerlagen. Se tips nedan för hur du lätt gör en omgång med sockerlag. 
 
1 flaska Sockerlag 
2 dl socker
2 dl vatten
 
Koka ihop tills sockret har lösts upp. Dra kastrullen från värmen. Låt kallna. Häll upp på ren flaska. Håller i flera veckor i kylskåpet. 
 

Hallonmojitos  (för två glas)

10 färska hallon
10 myntablad
1 lime
10 cl sockerlag
is (kuber till shakern, krossad till glasen)
8 cl vit rom
tonicvatten
Färska hallon, limeskivor, myntablad till dekoration

Gör så här

1. Mosa/mortla hallon och myntablad, gärna med en muddler.
2. Lägg i is i en shaker.  Tillsätt mosade hallonen och myntan, pressad lime (lägg med de urpressade limeskalen i shakern), sockerlag och rom.
3. Fyll glasen till ca 3/4 med krossad is.
4. Skaka och sila ner i glasen. Toppa med tonicvatten.
 
Dekorera med färska hallon, limeskivor och myntablad
 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *