Somrig dessert med jordgubbar och mascarpone, fläder och vanilj

Somrig dessert med jordgubbar och mascarpone, fläder och vanilj

Somrig dessert med jordgubbar och mascarpone, fläder och vanilj. Serverad på glas. Man klickar eller spritsar helt enkelt ner krämen och varvar den med jordgubbarna, myntan och kexen som man vill. Det här serverade jag till Jessica då hon var här i lördags på balkongmiddag. Förberedde den på dagen och bara ställde in i kylen med lite plastfolie över. Allt klart så man slipper stå och hålla på. Den här blir så god med lätt smak av fläder och vanilj. Det tillsammans med svenska jordgubbar. Himmelskt.  

Från min PW runda runt Sicklasjön här i Nacka. Halva rundan går genom Nackareservatet och det är så vackert med stora gamla träd, ängar, bäckar. Som ur en Bröderna Grimm saga. 

Jordgubbar med mascarponekräm (4 port)

250 g mascarpone

2,5 dl vispgrädde

1/2 dl strösocker

1 dl koncentrerad flädersaft

1/2 vaniljstång

1 l jordgubbar

8 myntablad

6 kex

Mynta, jordgubbar, kex till dekoration

Gör så här

  1. Vispa mascarpone, grädde, socker, flädersaft och delad och urskrapad vaniljstång fluffigt med elvisp. 
  2. Skiva alla jordgubbar, förutom några som används till dekorationen. Hacka myntabladen fint. Blanda mynta och jordgubbar. 
  3. Smula ner ett kex i varje glas. Klicka ner mascarponekräm. Fördela jordgubbsröran ovanpå. Smula ner 1/2 kex över. Klicka över mascarponekräm. 
  4. Dekorera med ett halvt kex, hela jordgubbar och myntakvistar. 

Somrig dessert med jordgubbar och mascarpone, fläder och vanilj

Ät och njut!

Linda

2 kommentarer

  1. Perfekt nu till midsommar ju! Vad hade du för kex? Känner lite att jag har fastnat i att alltid köra med digestivekex. Men det måste ju finnas andra goda varianter som också funkar!

    • Hej

      Jag använde tidigare också alltid digestive. Den här gången använde jag glutenfria kex då min gäst inte tål gluten. Men annars tycker jag att Biscoff kex som smakar kola är riktigt goda eller Oreos där man skrapar bort den vita krämen och enbart använder chokladkexen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.