Halloumi sticks eller Halloumi fries till Halloween mingel

Halloumi fries sticks Halloween mingel fest party helg 

Halloumi sticks eller Halloumi fries till Halloween mingel. Det är samma sak, halloumi sticks och halloumi fries. Helt enkelt friterad halloumi. Vansinnigt gott utan att överdriva en millimeter. Perfekt mingelmat till Halloween. Det går snabbt att göra och kommer bli ren succé, ingen kan motstå dessa mjuka, varma, lätt sega fries. Doppar du dem i srirachamajo, ja då är det kört. Vill du testa själv?

Halloumi fries sticks Halloween mingel fest party helg

Så, srirachamajo kan du såklart göra från grunden, men jag använde mig av en bra färdig majonnäs och blandade ner sriracha. Man behöver inte alltid slå knut på sig själv.

SRIRACHA

Sriracha är en Thailändsk ketchup, eller het chilisås. Namnet kommer från kuststaden Si Racha i Thailand. Såsen görs på solmogen färsk chili som lagras i flera månader, vinäger, vitlök, socker och salt.  Passar till allt från skaldjur, pizza, soppor, såser, marinader till grytor. 

Då kör vi:

Halloumi sticks eller Halloumi fries (ca 15 – 17 st)

1 halloumiblock

3 msk vetemjöl

rapsolja att fritera i

2 dl majonnäs

1-2 msk sriracha (anpassa efter smak)

Gör så här

  1. Blanda ihop majonnäs med sriracha lite slarvigt. Ställ åt sidan.
  2. Skär halloumiblocket i pinnar. Vänd runt i mjölet och lägg på ett fat. 
  3. Häll i olja i en kastrull så att den når knappt halvvägs upp på kastrullen.
  4. Hetta upp oljan till 180 C. Du vet att den är klar för fritering då du lägger i en liten bit halloumi eller bröd och den genast fräser till och får färg. 
  5. Fritera halloumisticks tills de är gyllenbruna. Lyft upp med hålslev och lägg över på husållspapper. 
  6. Ät dem varma med srirachamajon. 

 

TIPS!

Ett halloumiblock är en stor vikt skiva. Hitta den naturliga skåran och vik ut. Skär sedan lagom stavar. Viker du inte ut den innan du skär i den så riskerar du att den faller i bitar. 

TIPS!

Återanvänd oljan. Vänta tills den har kallnat. Häll över i flaska genom en sil så att små bitar och annat silas bort. Sätt gärna en tratt i flaskhalsen så är det lättare att få i alla olja utan att spilla. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *