Tre Grillfavoriter: Tagliata, majskolvar med nötsmör, räkor i asiatisk marinad

Tagliata grönsaker grillost italienskt

Nu är det ändå sommar, på alla sätt. Så dags att pausa veckomenyn och istället blir det lite sommartips av olika slag på söndagar. Idag blir det grilltips. Hade närapå glömt bort Tagliata som är en helt fantastisk rätt. Inte minst för att det är mycket grillade grönsaker inblandade. Något slags grillat kött ingår också. I det här fallet rostbiff. En fräsch sås på basilika och olivolja är liksom det där som sätter en riktigt guldkant på rätten. 

En annan stor favorit som alltid gör succé är dessa grillade räkor marinerade i asiatisk marinad. Som förrätt eller med goda tillbehör till middag. Välj helst stora räkor. De får ligga och dra i marinaden i sådär en timma. Sedan är det bara att lägga på grillgallret och vips är läckerheterna klara. 

majskolv-med-notsmor-smaltande-gott0

Majskolvar hör till grillen. Det verkar de flesta vara eniga om. Har ni testat att matcha de nygrillade majskolvarna med nötsmör . Det blir så fantastiskt gott. Mina barn älskar också nötsmör och du kan variera med olika nötter. Jag gillar verkligen hasselnötter och pistaschnötter. 

Så nu dags att träffa en vän som jag inte träffat på flera år faktiskt. Det ska bli hur mysigt som helst att sitta ner och uppdatera lite.

Trevlig vecka på er!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *