Kycklingsallad med mango, blåbär och nötter – Sommar

Kycklingsallad med mango blåbär jordnötter

Kycklingsallad med mango, blåbär och nötter – Sommar. På somrarna älskar jag verkligen sallader. Inte några salladsblad, gurka och tomater, utan en vidunderligt härligt matig sallad som t ex den här. Det var Marrakechplanering i veckan hos mig. Äntligen kommer en dröm uppfyllas. Jag har i flera år velat åka till Marrakech. Så sagolikt ställe som taget ur Tusen och en natt. Vill uppleva att sitta och äta middag i en riad och bara ta in alla intryck. Sitter ni på Marrakechtips så blir jag så glad över tips. 

Då blev det den här salladen. Grillad kyckling i skivor, stora mangokuber, stora blåbär, picklad rödlök och en jordnötsdressing till. Därmed behövs ingen sås på sidan. Just, ja, mynta också såklart det är pricken över i:et till allt. 

Kycklingsallad med mango blåbär jordnötter

Vill ni ha receptet så kommer det här. Jag hade även en näve torrostade jordnötter över för crunchet. Smaskig helhetsupplevelse vill jag lova. Se till att pickla rödlöken dagen innan. Den ska stå till sig över natten helst. 

Här är då receptet:

Kycklingsallad med mango, blåbär och nötter  (4 pers)

3 kycklingfiléer

2 msk olivolja

salt, peppar

1 1/2 kruka romansallad

1/2  rödlök, picklad

1/2 röd chili, skivad i ringar

1 stor mogen mango

1/2 kruka mynta

100 g stora blåbär

1 näve torrostade jordnötter

Jordnötsdressing

1/2 liten vitlöksklyfta, pressad

1 tsk citronsaft

1  msk sambal oelek

3 msk råsocker

1 tsk salt

1 dl jordnötssmör

2 msk olivolja

Gör så här

Kycklingen

  1. Stek kycklingen i olja, gärna grillpanna, på varje sida tills den är genomstekt. Salta och peppra. Eller grilla den gärna på utegrillen. 
  2. Rör ihop alla ingredienser till dressingen, ställ åt sidan.
  3. Skär av ’roten’ på romansalladen. Skölj bladen och torka av lite. Lägg upp hälften av bladen på ett serveringsfat. Resten blandas med jordnötsdressingen och läggs sedan upp på fatet.
  4. Fördela rödlök, mango över salladen. Skär upp kycklingen i skivor på snedden. Lägg på salladen. Strössla över chili, mynta, blåbär och torrostade jordnötter. 

Servera direkt

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *