Power shots med färsk ingefära och gurkmeja

Power shots med färsk ingefära och gurkmeja samt massa saftiga apelsiner, citroner och några äpplen. Små hälsobomber. Inne i en nyttighetssväng nu. Vill komma tillbaka i form. En del av den processen är att äta och dricka nyttigt. En uppsättning med koncentrerade nyttigheter i form av shots att inta en per dag är så rätt och så gott. Inte svårt alls att få i sig en sådan här goding. Kom ihåg att använda plasthandskar eller vara lite försiktigt med gurkmejan för den färgar av sig som bara den. Men det är också den färgen som gör shotsen så härligt gula. Du behöver en juicer för detta recept. Jag pressade citroner och apelsiner och juicade resten. Gör det som du tycker är lättast. 

Sugen på att göra dina egna shots så får du här mitt tips på hur jag gjorde. Blev otroligt nöjd med dessa. Jag valde att inte blanda upp med vatten eller sötningsmedel för att jag ville ha just starka shots. Jag gjorde en rätt stor omgång p g a att jag hade gäster på brunch som fick varsin shot. Resten tappade jag upp på sötaste småburkarna av glas:

Power shots med färsk ingefära och gurkmeja (ca 1/2  liter)

6 apelsiner 

5 citroner

2 äpplen

20 g  färsk gurkmeja

30 g färsk ingefära

Gör så här

Skala allt. Kör ingefära och gurkmeja allra först i juicern och sedan resten. Blanda om. Häll gärna upp i små portionsglas eller flaskor. Kom bara ihåg att om du häller upp i plastflaskor/burkar så kommer gurkmejan färga av sig.  

Håller ca 4 dagar

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *