Marmelad på syrener, granskottssirap och rabarbersaft

syrenmarmelad marmelad på syren blommor

Välkomna försommaren med marmelad på syrener . Snart slår syrenerna ut här i Stockholmstrakten, kanske har de redan slagit ut i Skåne. Passa på att använda de fina och doftande blommorna till att göra saft eller marmelad.  Marmelad på syrener är en alldeles ljuvlig upplevelse. Går inte ens att beskriva hur det smakar. Det är en väldigt lätt procedur att göra syrenmarmelad. Du tillreder den som vilken sylt som helst. Sök efter mörka blommor och de som doftar mest, så blir det bäst. Fin gå bort present och perfekt till ostbrickan och ett glas vin. 

En annan sådant där härligt försommartips är granskottssirap. Sirap på granskott är rena dunderkuren mot förkylningar. Men det är också vansinnigt gott till vaniljglass i drinkar och till ost. Testa dig fram. Du plockar av de purgröna skotten. och lägger dem i en burk med socker och efter några veckor har de en fantastisk sirap. Det är inte bara högsommaren och hösten som bjuder på massa härligheter, försommaren har så otroliga skatter att hämta in till köket. 

Sedan missar jag inte gärna att göra en omgång rabarbersaft, gärna med lite jordgubbar och vanilj. Fyll upp glasen med is och ös över saften. Rabarbern är perfekt just nu. Allt smakar som bäst då det är i säsong. Smakerna och färgerna är djupare och intensivare. 

Så ta ut svängarna lite och använd naturen som skafferi 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *