Godaste potatisen till påsk

Påsk nu, eller väldigt snart. Har ni bestämt maten, desserten med mera? Tänkte ge lite av mina favorittips när det gäller sidorätter, mer specifikt potatis. Först ut är Filodegskorgar med potatismos och chevre som är standard på påskbordet sedan jag kom på det för flera år sedan. Det är så löjligt enkelt och snabbgjort. De ser sådär lite våriga ut, som blommor, solrosor kanske. Tänkte att ni skulle få lite potatistips till påsk. Man måste inte ha potatis, men det är faktiskt en av de mest fantastiska råvarorna. Råvarornas kamelont. Går att ändra skepna på potatis på miljoner sätt och passar till allt, i allt. 

Härligt knökfylld paj med chevre, potatis, kronärtskockshjärtan, oliver och annat gott.  Ännu en storfavorit. Mättande och otroligt god. Passar till en bit lax likväl som kyckling, stek eller faktiskt bara som den är också. 

Eller en vårig rotfruktsgratäng med potatis, palsternacka, morötter och citron ? Citronen gör allt i den här gratängen. Lyfter den till höga höjder. Passar bra till lamm och allt annat påskigt som hör påsken till. 

GLAD  PÅSK

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *