Filodegskorgar med potatismos och Chèvre

Filodegskorgar med potatismos och chevre
Det här är så lätt och blir så effektfullt och gott att ni bara måste testa. Känner ni för det så blanda ner lite örter eller annat roligt i moset. Det blir en bra sidorätt till det mesta faktiskt. Till lammracks passar de som hand i handske, så gott.
Du behöver (för 4 st)
12 potatisar
2-3 dl mjölk

2 msk smör

salt och peppar

Filodeg

½ kruka färsk timjan eller 2 tsk torkad

4 medeltjocka skivor chevreost

svartpeppar, smält smör

filodegskorgar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och dela potatisen. Koka den i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa med en potatisstöt eller en stor gaffel. Värm mjölken och rör ner den i moset till lagom konsistens. Tillsätt smör. Smaka av med salt och peppar.
Skär filodegen i 4 delar. Jag var ärligt talat inte alls noga utan rev 1 ark med filodeg i sådär två delar. Pensla formen med lite smält smör. Klä formarna med filodegen. Jag la två lager med filodeg. Återigen jag var inte speciellt noggrann, la ner filodegen lite sådär att det täckte runtom och så man kunde klicka i mos i mitten, viktigt bara att det finns en botten och kanter hela vägen runt. Pensla filodegen med smält smör. Tycker det är rätt snyggt då det ser lite rustikt ut. Blanda ner timjan i moset. Klicka ner moset i formarna. Lägg en rätt tjock chevreskiva ovanpå. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
Lyft ur försiktigt med hjälp av fingrarna och t ex stekspade.
indiska

Linda

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *