Ost på TRE festliga sätt till myskvällar av alla slag

Nu ska ni få TRE av mina absoluta favoritrecept med ost som ingen kan motstå. Ost på TRE festliga sätt till myskvällar av alla slag. Det första receptet är Varm Brie med fikon . Lägg till en lätt värmd baguette och kanske lite goda kex. Himmelskt. Jag har även massa mandelspån över. Jag försöker undvika att göra den för ofta för man kan inte låta bli att äta för  mycket, går inte att sluta. Osten blir sådär nästan rinnig i ugnen. Du skopar upp med brödet och kex. Ett annat tricks för att inte äta för mycket av den är att dela den med flera andra. Du kan faktiskt även göra den i miniformat med en liten brie. Perfekt för en. Kom bara ihåg då att ha in den kortare tid i ugnen. 

Helgmys snart. Är det första jobbveckan för er precis som för mig?  Jag vill hålla kvar den där sköna känslan av lediga dagar med spännande serier (Läs SKAM), bra böcker (Läs Elena Ferrantes romanepos). Vad ser ni och vad läser ni just nu? Langres är en fransk ost med en liten inbuktning, perfekt för att hälla champagne i. Osten är definitivt god som den är, men häller du på lite bubbel på osten och låter stå en stund, i rumstemperatur, så har du en himmelskt mjuk och krämig ost. Lägg till lite kex en god marmelad, lite bär och frukt. Jag gillar passionfrukts- och kokosmarmelad till, om ni hittar. Fikonmarmelad är också ljuvligt till. Häll upp bubbel i glasen och kryp upp i soffan med en bra film eller serie. 

Har ni gäster så är en brietårta med chevre, torkad frukt, nötter och örter, helt magisk. Du skär små tårtbitar och lägger på kex eller äter den som den är. Mäktig i smaken så en liten bit räcker, eller kanske två. Såklart kan du även göra miniversion av den. Halvera då receptet. 

 

Mysig helg på er!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *