Brietårta fylld med allt möjligt gott perfekt till bubblet

DSC_0053Brietårta Knökfylld med krämig getost, nötter, aprikoser och färska örter, Mmmmmmm! Blev rekommenderad den av en kollega. Den har varit i buffé för något år sedan. Bästa av allt du gör den dagen innan, älskar sådant!

Fylld Brietårta

1 tårta eller bit Brie (ca 400g)
150 g Chevre
1 dl vispgrädde (eventuellt lite mer)
½ dl rostade pinjenötter
½ dl grovhackade valnötter
½ dl russin
½ dl torkade aprikoser
2 msk persilja (fint hackad)
2 msk gräslök (fint hackad)

salt, svartpeppar, någon kvist rosmarin

Gör så här

Dagen innan

Dela osten längs med, så att det blir en överdel och en underdel.
 

Smula ner Chevre i en bunke, tillsätt grädden och vispa/mixa tills den är slät. I med nötter, torkad frukt och hälften av örterna. Blanda om så allt är väl blandat. Nypa salt och nypa nymald svartpeppar på det. Känns röran för tjock för att breda på så tillsätt lite mer grädde.

Bred över fyllningen, jämnt, på underdelen av Brietårtan/biten. Stryk på lite på kanterna (t ex av det som rinner över och ut). lägg på överdelen och tryck lite försiktigt. Släta till kanterna och häv på örterna runtom. Slå in i plastfolie. Ställ in i kylen.
 
Ta fram osten sådär 2-3 timmar innan den ska serveras, dekorera med några rosmarinkvistar, nötter och torkad frukt. DSC_0036

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *