Linssoppa – Nyttigt på smarrigaste sätt

linssoppa0

Linssoppa är höstigt värmande och går snabbt att tillaga. Just den här är min storfavorit som jag återkommer till hela tiden. Den är perfekt att frysa in så bara att ta ut en låda ur frysen på morgonen och ta med till jobbet. Du kan variera med olika topping. Lägg på lite rostade frön, nötter, lite korv eller knaperstekt bacon, en klick yoghurt kanske. En bit bröd på sidan. 

Linssoppa (4 pers)

2 dl röda linser
1 röd lök
1 skalad morot
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 liter grönsaksbuljong
1-2 tsk curry

Lite smör/olivolja
Salt & peppar

Gör så här
Hacka lök, vitlök, morot och paprika. Jag brukar göra rätt stora bitar. Fräs med linser på svag värme i olja/smör. Det ska dock inte brynas. Pudra på curryn.

Häll på buljong och låt soppan småputtra i drygt 30 minuter.

Jag häller sedan över allt i stora mixern och kör (lyft lite på locket emellanåt så att värmen får pysa ut). Man kan också använda stavmixern direkt i kastrullen såklart. Den ska vara helt slät. Smaka av med salt och peppar. Soppan blir rätt tjock så jag spär ut med lite vatten så det blir soppkonsistens.

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *