4 oemotståndliga bröd – Varianter på kuvertbröd

   kuvertbröd hela sverige bakar bröd kronjäst

Jalapenosting med emmentalerost som passar perfekt till soppan eller salladen; fluffiga Break it som du bryter i bitar runt bordet och är perfekta gå-bort-presenten; Grumpy Graham som är ett hejdlöst gott surdegsbröd, mjukt på insidan och frasigt på utsidan. Bakat med Kronjästs färsk surdeg fullkornsvete; och sist men inte minst Russinråg bakat med Kronjäst för söta degar. Rågfrallor med sötma som passar perfekt till frukost till exempel. Det bästa av allt, jag har bakat RUBBET! Ni ska få recept på allt! 

kuvertbröd hela sverige bakar bröd kronjäst

Det var med inspiration från Hela Sverige Bakar förra tisdagen, då de bakade kuvertbröd, som Kronjäst lät några bloggare testbaka 4 sorter. All beundran till deltagarna i Hela Sverige bakar. De bakade fyra sorter på ett kick, som om det var det lättaste i världen. För mig tog det en vecka att baka upp de fyra sorterna. Russinråg var riktiga frukostbullar. Jag valde att göra dem snäppet större än kuvertbröd för jag ville ha maffigare bullar till frukost. Så mumsiga. 

kuvertbröd hela sverige bakar bröd kronjäst

Dessa godingar, Jalapeñosting, med grovhackad jalapenos och bitar emmentaler, råkade jag somna ifrån då de jäste. Men de blev så fantastiskt goda ändå, även om lite plattare.

kuvertbröd hela sverige bakar bröd kronjäst

Dessa Grumpy Graham surdegsfrallor blev både mina och barnens favoriter. Passar till allt. Superfrasiga. 

kuvertbröd hela sverige bakar bröd kronjäst

Dessa snyggbröd Break it blev mina barn mäkta imponerade att jag hade gjort själv. Jojomänsan, deras mamma kan minsann. Men jag arbetade hårt på dessa brödbak, med att passa tider, ugn och degar. Men som ni ser det så var det så värt det. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Nu har vi frysen fylld med supersmarriga kuvertbröd

Tror de ska baka biskvier i Hela Sverige Bakar. Jag ska bort nu och äta en roligt grej på restaurang. Men kommer inte missa Hela Sverige Bakar, tittar när jag kommer hem! 

Hej, Hej!

Linda

2 kommentarer

    • Tack! Oj vad jag bakade i en vecka:-) Mjölet yrde. Nu är hela frysen full av underbara kuvertbröd. Barnen är överlyckliga dessutom:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *