Veckomeny utan barn och glutenfritt filmjölksbröd

Veckomeny

Linssoppa är världens godaste soppa, så välgörande. Chili och fänkålbakad lax som blir klar alldeles själv i ugnen och till en basilikakräm som slickar ur det sista ur skålen. Fräsch kycklingsallad med mango, torrostade nötter och blåbär och en ljuvligt krämig sås. För att sätt lite lyxig kant på slutet av veckan en nötytterfilé med tryffelsky och jordärtskocksgratäng. 

Något försenad kommer veckomenyn här bums. Min barnvecka fram till måndag. Det är så fullt upp att det inte finns någon tid att sätta igång datorn. Bara faller i sängen då barnen somnat. Igår höll jag i utvecklingssamtal på skolan fram till 19, och föll i sängen, igen. 

Unicorn cake

Vecka utan barn. Eller delvis. Magda, min yngsta, fyller hela 6 år på torsdag. Så de sover här onsdag till torsdag så jag får fira henne. Längtar så mycket. Kalas för hennes vänner blir det senare, ett enhörningskalas. Jag har lovat henne en enhörningstårta, himmel, hur nu det ska gå till. Här ovan ser ni en målbild för enhörningtårtan som jag hittat på nätet. 

Veckomeny

Linssoppa

Chili och fänkålsbakad lax med basilikakräm

Kycklingsallad med mango, blåbär och krämig jordnötssås

Nötytterfilé med tryffelsky och jordärtskocksgratäng

Ett glutenfritt filmjölksbröd går snabbt att röra ihop och gottar till sig själv i ugnen. Det passar jag på att göra när jag inte har min yngsta här eftersom hon inte tål mjölk. Blanda ner lite av vad du har hemma, helt enkelt. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *