Veckomeny när man är pank och Kärleksmums förstås

Veckomeny

Veckomeny när man är pank och Kärleksmums förstås: Den mumsigaste Linssoppa, krämigaste Pasta Carbonara, barnens superfavorit fiskpudding på risgrynsgröt och fredagens tacos utbytt till en matig tacopaj med kyckling och vitkål. Middag till lägsta möjliga pris när man samtidigt vill börja året med att äta rätt nyttigt, och alltid alltid gott. 

Januari har känts ovanligt pank i år. Blåste allt vid jul verkar det som. Har också råkat boka in flera utemiddagar i januari, hur jag nu tänkte där. Går inte riktigt att dra sig ur. Men ska komma ihåg till nästa år att inte boka kostsamma aktiviteter i januari. Behöver verkligen nya vinterstövlar och massa annat, men det får vänta till februari och senare. Suck. Jag unnade mig trots det en ny vattenflaska (från Lagerhaus) för att peppa mig till träning. Älskar regnbågsmönstret som tydligen är trendigt nu. 

 

Men egentligen ska jag inte klaga. Jag och barnen är friska och jag är så tacksam varje dag för livet, mina två barn och fina vänner. Ni som känner mig, vet ju att jag vet där vad jag talar om. Det finns inget jag tar för givet. Den här veckan har inneburit flera magiska saker.

Jag var hos tandläkaren i tisdags för att laga ett stort hål jag fått genom att tugga på hård kola under julen. Hade som sagt inte råd, men vad ska man göra när man inte ens kan äta på ena sidan. Han lagar hålet och jag ligger och tänker på att det kommer bli hutlöst dyrt. Precis när jag ska gå till kassan så säger han till min rygg ’och du förresten, du behöver inte betala idag. De pengarna kan du säkert göra något roligare för’. Jag kan inte förklara, bara konstatera att jag inte behövde betala. När händer det liksom?

Dessutom så behöver jag verkligen hjälp med lite saker med bloggen, samma sak där. Jag blev erbjuden hjälp av en elev jag hade för 11 år sedan. Jag skrev ett ’Letter of recommendation’ åt honom för han ska bli pilot hos Ryanair. Den smarta personen, som en gång var min elev, har även en egen webbyrå. Han har hjälp mig med massor med saker nu, utan att jag fått betala. Dessutom så kom han med en stor låda choklad när han hämtade brevet. Jag träffade även två av mina närmsta vänner på underbara restaurangen Kasai i fredags. Mer om det i veckan. Det här kommer också bli en helt underbar vecka med favoritmänniskor ’en masse’.  Hoppar att din vecka kommer bli minst lika bra som min!

Veckomeny när man är pank och Kärleksmums förstås, vassego!

Linssoppa

Pasta Carbonara

Fiskpudding

Tacopaj med kyckling och vitkål

Sedan om man vill unna sig något, och det vill man ju. Så kan jag garantera att 99.99% av er redan har alla ingredienser hemma för att göra en form med de godaste Kärleksmums, snoddas eller mockarutor  – Kärt barn har många namn. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *