Nu startar Stockholms första Vildsvinsfestival

Stockholms vildsvinsfestival vildsvinsfestivalen vildsvin

Vildsvin är en sann delikatess och på KB fick vi inbjudna en försmak på fantastiska chorizokorvar på vildsvin, sliders och alldeles mört kött med mos, fänkål och hasselnötter. Precis allt var kanongott. Det var Pelle Johansson, aktuell i Kockarnas kamp, som stod för dessa tre vildsvinsrätter. Den där korven var något alldeles alldeles extra. Nu på fredag startar Vildsvinsfestivalen i Stockholm. Från 21 oktober till 30 oktober går det vilt till på fem finkrogar då man kan äta Vildsvinsburgare, vildsvinschorizo och äppelglaserade vildsvinslägg och mycket annat, till ett riktigt bra pris.

Stockholms vildsvinsfestival vildsvinsfestivalen vildsvin

Fördrinken var på tema skog såklart, Vargtass med inlagda granskott i kryddlag. Fenomenalt fiffigt och läckert. 

Stockholms vildsvinsfestival vildsvinsfestivalen vildsvin

Vi fick en försmak på vildsvin i tre olika former. De fem restaurangerna som deltar i vildsvinsfestivalen har speciellt framtagna menyer som är komponerade enligt ”nose-to-tail”-principen som innebär att man använder alla delar av djuret för att skapa fantastiska matupplevelser. De restauranger där du kan äta en vildsvinsmeny är KB, Melanders Dalagatan, Melanders Täby, Ulla Winbladh och Sjöpaviljongen. Restaurangerna har komponerat sina egna unika menyer med vildsvinsdelikatesser, härliga skogsmenyer. 

Stockholms vildsvinsfestival vildsvinsfestivalen vildsvin

Vi som satt kvar sådär extra länge för att det var så mysigt på KB fick dessert också. hade sådan helbra kväll med min väninna. Vi satt och pratade oss igenom livet mellan vildsvinschorizon, sliders, lite rödvin och annat. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *