Tacopaj, den bästa och godaste

  tacopaj-basta-godaste-kramig-helg

Krämig tacopaj med massa god fyllning precis som det ska vara när det är helg. Den här tacopajen är den bästa, godaste jag vet. Jag har gjort den i så många år och har ännu inte smakat någon godare. Blir alltid bra. Tänkte att ni skulle få det här receptet lagom till helgmyset.

tacopaj-basta-godaste-kramig

Den här gjorde jag till mig och barnen förra fredagen. Tänkte att vi från och med nu alltid ska äta något gott på de fredagar då jag har dem. Vi började storstilat med den här tacopajen.  Nästa fredag blir det tacos då en kompis till min äldsta sover över och de har sedan länge sagt att de vill ha tacos. Så det blir det. Annie har sagt att fredagen efter så vill ha hon ha chokladvåfflor, en annan av hennes favoriter. Så det fixar vi såklart. 

Tacopaj

Mitt tips är att göra skalet dagen innan. Då går det fort att svänga ihop innehållet och fylla skalet och skjuts in i ugnen. 

4 pers:

Skalet:

4 dl mjöl

50 g margarin/smör

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1,5 dl mjölk/filmjölk

Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med smör och tillsätt mjölk eller filmjölk. Arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg kallt i 30 minuter. Tryck ut i form och förgrädda i 10 minuter i 225 C.

Fyllning:

500 g färs (det funkar lika bra med nötfärs som blandfärs)

1 lök (hackad)

1 påse tacomix

2 msk mjöl

1 dl vatten (drygt)

2 vitlöksklyftor (hackade)

4 tomater (hackade)

(4 feferoni, i mindre bitar)

2 dl creme fraiche

4 msk majonäs

1 dl riven ost

Ugnen ska vara på 250 C

Bryn köttfärs med löken. Tillsätt tacokryddorna och hackade vitlöksklyftorna. Rör runt lite. Strö i mjölet och rör ner det ordentligt. Tillsätt vatten och låt puttra i sådär 10 minuter. Häll i pajskalet.

Lägg tomater (och feferoni) över köttfärsen. Blanda ihop creme fraiche med majonäs och bred över tomaterna och feferonin. Strö över osten. Låt stå inne i 15-25 minuter.

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *