Veckomenyn med favoriter för barn och Äppelpannacotta

Den bästa tacopajen kanske du inte vill slå till med på Meatfree Monday även om den såklart kan göras med vegetarisk färs.  Den här tacopajen blev så populär att den hamnade i Aftonbladet. Det är den värd. Supergod. 

chokladvafflor-dagens-vaffla0

Chokladvåfflor passar på en höstruskiga vecka. Dessa chokladvåfflor är inte alls översöta utan har enbart två teskedar socker i sig. Urgoda och med en alldeles lagom smak av choklad. Gör barnen överlyckliga och alla vuxna gillar dem också eftersom de inte är sådär sockerstinna. Ja, ni får testa själv. Massa färska bär och frukter till sitter bra. Passar vilken dag som helst i veckan. 

kycklingschnitzel-med-jagarsas-ugnsrostad-potatis-broccoli

En rätt som jag kan gå och tänka på, för att den är så god är Kycklingschnitzel med jägarsås. En riktig älsklingsrätt. Där jag härmar en typiskt tysk rätt som jag kan sakna. Så länge sedan jag var i Tyskland nu. Vill ta med mig barnen dit. Köln, mer specifikt, där jag är född och har bott lite från och till. Tills dess får jag nöja mig med att äta lite tyskt. Gillar inte all tysk mat, men tyska bageriprodukter, flammkuchen, bircher musli och en del andra saker kan jag sakna massor. 

Krämig räkpasta

En krämig räkpasta med gröna ärter är verkligen att flirta med barnen. De gillar den här skarpt. Superhärlig smak utan att bli för stark för barnen. 

Det var veckomenyn det. Är ni sugna på en liten dessert till helgen så är nog en Äppelpannacotta bland det godaste och fräschaste jag vet. Den här har en alldeles ljuvlig balans mellan syrligt och sött. 

Den här veckan är det kalas för min yngsta. Jag har lovat att försöka göra en enhörningstårta till henne och ett enhörningskalas. Lite lätt panik nu över att få till tårtan så att den liknar något i stil med enhörning.

OVER and OUT

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *