Bästa knäckiga blåbärspajen

Blåbärspaj knäckig kola bästa

Blåbärspaj, knäckig och med lätt kolasmak. Det här är den bästa blåbärspajen i världen och jag gör den om och om igen. Sirapen ger en lätt kolasmak och havregryn och mjöl ihop ger det där extra knäckiga skalet. Gudagott! Ni kommer inte bli besvikna på den här pajen. Man kan ha mer blåbär, upp till 700 g, men jag tycker att det är så gott då det är mycket smak av det knäckiga ovanpå så då blir 500 g blåbär alldeles perfekt, tycker jag. Smaksak. Har ni ett favoritrecept på blåbärspaj som ni gör om och om igen?

blåbär

Jag och barnen tog med picknick till skogen och plockade blåbär, mysig tradition som vi brukar göra varje år. De tycker det är så roligt den första timman och tills vi har ätit, efter det brukar de tröttna och vill hem. Annie blir galen på myrorna och Magda ramlar omkull överallt. Men varje sommar frågar de ändå om vi inte ska ut i skogen och plocka blåbär. Det blir så speciellt att göra en blåbärspaj på egenplockade blåbär, men blir precis lika bra på frysta från affären om ni inte kommer ut i skogen.

 Nu ska vi iväg till en vän och spendera dagen med henne, barnen och bada i deras pool. Ha en finfin helg och njut av sommardagarna vare sig det regnar eller är solsken. 

Du behöver

ca 500 g Blåbär, drygt (färska eller frysta)

2 msk potatismjöl

Knäckskal

150 g smör

½ dl sirap

2 dl socker

3 dl havregryn

1.5 dl vetemjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C

Häll blåbären i pajform, pudra över potatismjöl, rör om försiktigt.

Blanda alla ingredienser till knäckskalet. Fördela över blåbären. In i ugnen tills den är gyllenbrun. Servera med kall vaniljsås eller glass.

N J U T

Linda

2 kommentarer

  1. Ser helt ljuvlig ut. Jag saknar de finska/svenska blåbären, för här får man endast buskblåbär och de är inte alls samma sak 🙁
    Blåbärsbulla har alltid varit en favorit.
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.