Crêpes med jordgubbar och vit choklad

Crepes med jordgubbar vit choklad hasselnötter

De läckraste Crêpes med jordgubbar och vit choklad gjorde jag som en överraskning till barnen. Blev så inspirerad på eventet med Bonne Maman, där vi fick de läckraste crêpes. Så jag gick hem och gjorde likadana. Man kan aldrig äta för många crêpes på en dag. Dessa crêpes har en lätt touch av lime då man låter limeskal dra med mjölken. Det lustiga är att det ger en mycket lätt smak av kanel också.  

Crepes med jordgubbar vit choklad hasselnötter Bonne Maman

Barnen var helt överlyckliga. Vi hade ätit kycklinglår och potatissallad innan och de sa att de var proppmätta, men se de fick utan problem ner dessa crêpes, Annie två stycken och Magda 1½. 

Crêpes (4 pers)

3 dl mjölk

1 lime (skal)

125 g vetemjöl

2 msk socker

2 ägg

1 nypa salt

25 g smör (smält) + extra till stekning

Servering

Jordgubbssylt

100 g vit choklad

2 msk creme fraiche

100-150 g hasselnötter

Färska jordgubbar

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en stekpanna och lägg och låt svalna. Grovhacka dem.
  2. Koka upp mjölken med med skalet från en limefrukt. Låt det stå och dra i 45 minuter med lock på. Sila sedan av. 
  3. Blanda mjöl, socker, salt, ägg och 1 dl av mjölken samt det smälta smöret i en skål och vispa till en slät smet. 
  4. Tillsätt resten av mjölken under vispning tills smeten är klumpfri. 
  5. Stek crêpes gyllenbruna.  Håll dem varma tills alla är stekta. 

Servering

  1. Bred på jordgubbsmarmelad på ena halvan och vik ihop till en kvarts cirkel. 
  2. Bryt den vita chokladen ner i en skål och blanda ner creme fraiche. Sätt in i mikron på låg värme tills chokladen precis smält. Låt stå en liten stund och rör ihop det hela till en sås. 
  3. Häll såsen över crêpes, strössla över nötterna och ös på med jordgubbar

Bonne Maman

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *