Bistro Mammsen – Restaurangtips – Stockholm

Bistro Mammsen burgare

Restaurangtips i Stockholm – Bistro Mammsen. Det var Bistro Mammsen som tog fram årets lakritsdrink, Mammsens Liquorazz, som med rätta uppmärksammades precis överallt. Den får du bara inte missa då du är där. På Bistro Mammsen äter du inte bara gott utan du blir riktigt mätt av portionerna. 

Bistro Mammsen

Jag spenderade mest hela fredagskvällen på Bistro Mammsen med en när och kär bloggkollega som har blivit en när och kär vän, Cattis.  Eller rättare sagt vi stannade på Bistro Mammsen tills de stängde, vi hängde och hängde och ville inte gå därifrån. Vi åt allt, delade på burgaren, oj oj oj så god den var. Roligt också att vår bloggkollega Jennie jobbade på Bistro Mammsen under kvällen. 

Bistro Mammsen Escolar

Delade på fisken som från och med NU är min favoritfisk, Escolar. En smörfisk som är fastare i köttet, lite som svärdfisk. Till primörer och salsasås och den ljuvliga vispade creme fraichen med fänkålsfrön och honung. Så bra idé att dela på alla rätter, på så sätt får man smaka mer. 

Bistro Mammsen

Lite omvänd ordning, men ni förstår att de här rökta musslorna var förrätten, med aioli och surdegsbröd till. 

Bistro Mammsen

Så mysig kväll och Bistro Mammsen är ett perfekt ställe att sitta och prata medan man äter gott. I bakgrunden soft musik och levande ljus på bordet. Här saknas inget. Som vi pratade iväg, och i morse messade jag och Cattis varandra och skrev att vi inte hann prata klart, fast vi pratade konstant. Däremellan kom Jennie in i samtalet. Så härligt. På de bloggevent som vi då och då träffas på så hinner man inte prata riktigt ordentligt och man kommer sällan in på de där djupa områdena. 

Bistro Mammsen

Jo, och innan det, allra allra först så fick vi in surdeg med en gudagod rostad vitlöksolja. Måste testa att göra rostad vitlök i olja hemma, annorlunda och garanterat att göra succé. 

Bistro Mammsen hallon och lakrits cheesecake

Vi missade självklart inte lakrits- och halloncheesecake. Här kan jag ju inte inte med ord förklara hur gott det var. Jag var så mätt att jag höll på att krevera, men hade ångrat mig bitter om jag inte ätit den här och dragit runt med skeden i såsen runt om. 

Bistro Mammsen

Inte för att jag vet hur det gick till, men det slank ner en crème brûlée också, eller en halv eftersom jag och Cattis delade.  Så mysigt för det regnade som bara den utanför och var varmt och skönt inne på Bistro Mammsen. Det var dock mindre skönt att småspringa hem i mörker och regn i klänning och öppna skor. Men det var den här härliga kvällen värd. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *