Mina bästa grillrecept – Dags att Grilla!

grillat kanel- och aprikos glaze

Mina bästa grilltips kommer här då det är bästa förutsättningarna för grillning ikväll med strålande sol och ledigt! Här har ni ett inlägg att spara till sommarens grillningar. Mina guldkorn från förra sommarens bästa grillupplevelser. Missa inte min kategori ’Grill’ där jag har samlat mina absolut bästa grillrecept genom åren. Missa inte heller kategori ’sidorätter’ , ’sallad’, ’Potatis’ eller såser, röror, dressing för roliga saker att ha till det grillade.  Här kommer några utvalda guldkorn. Godaste glazen förra sommaren blev den här kanel- och aprikosglazen på spett med i stort sett vilket kött som helst. 

hamburgare med västerbottenkräm

Då vi lånade en av mina bästa vänners hus förra sommaren så passade vi på att grilla storslaget. Det blev Högrevsburgare med västerbottenskräm, frasiga lökringar, picklad rödlök och massa annat gott. Frasiga lökringar gör ni så enkelt själva. 

Grillade räkor

Grillade räkor är helt fantastiskt gott och går snabbt. I marinaden som du lägger dem i sådär en timma innan så har du bl a sesamolja, sweet chili, soja och honung. Underbart som förrätt eller som en av flera rätter. 

Grillad kyckling

I slutet av förra sommaren fick jag till en himmelsk marinad till kyckling: Grillad kyckling i sommarens godaste marinad.  Glöm inte att klicka på salladen i det receptet för det var min favvosallad hela förra sommaren. Trä upp potatis som är knappt färdigkokt på spett, grilla runt om cirka 5-6 minuter. Härligt och roligt tillbehör.  

Hur tänker ni runt sommarens grill? Tänker ni grilla det som ni alltid brukar grilla, eller är ni sugna på att testa nya saker på grillen? Själv vill jag i sommar grilla mycket mer grönsaker, fisk och skaldjur och även desserter i sommar. Jag kommer lägga upp en fråga i högerkolumnen så får vi se hur ni tänker runt grillandet. Så nyfiken. Ha en solig dag och tanka D-vitamin. 

Linda

En kommentar

  1. Ser galet gott ut. i sommar ska vi grilla mkt, så fräsch. ha en fin helg, ses ons – hoppas jag 😉 kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *