Pulled hjortburgare med svamp och rökig majonnäs

Pulled hjortburgare med svamp och rökig majonnäs

Pulled hjortburgare med lätt smak av lingon, lagerblad och enbär. Till, en av de bästa majonnäserna någonsin med rökt sidfläsk och timjan. Lite syrad rödlök, skivad och stekt portabellosvamp (som jag helt har fastnat för på senare tid). En helt otroligt god burgare med smak av vilt. Kändes som helg fast vi åt den mitt i veckan. Det här kan vem som helst nu svänga ihop på ingen tid. Polarica har nämligen lanserat Pulled Hjort, dvs långkokt hjortkött. Du värmer köttet i ugnen och drar sedan isär det möra köttet, precis som pulled pork. 

Hjortköttet är Sous vide tillagat på låg värme i 20 timmar med skogsinspirerad kryddblandning på smaker som lingon, lagerblad och enbär. Det blir fantastiskt mört och smakrikt. 

Pulled hjortburgare med svamp och rökig majonnäs

Det långkokta hjortköttet är fettsnålt och näringsrikt. Det är smakrikt med alla kryddor så man behöver inte krydda det, däremot lite goda tillbehör som lök och en god majo passar fint. En förpackning är 2-3 portioner, men gör man burgare så räcker det till minst 4 burgare. Jag fick lite över efter burgarna och åt det långkokta hjortköttet, dagern efter, tillsammans med tacoskal, gräddfil, syrad rödlök och sallad, så otroligt gott det med. På väg ut på marknaden är även långkokt älg och ren. Spännande. 

pulled hjort

Pulled hjortburgare med svamp och rökig majonnäs (4 port)

1 pkt Polarica Långkokt Hjortkött
100 g rökt sidfläsk/bacon, tärnat
1 msk färsk timjan, hackad
1 äggula
1 tsk senap
2 tsk + 2 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
2 rödlökar, tunt skivade
1 tsk flytande honung
2 portabellosvampar, skivade

salt & svartpeppar
salladsblad
4 hamburgerbröd

Gör så här

1. Värm köttet enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Knaperstek sidfläsket och låt rinna av på hushållspapper.
3. Vispa ihop ägg, senap och 2 tsk vinäger i en bunke. Vispa droppvis i oljan till en tjock majonnäs.
4. Hacka sidfläsket grovt och vänd ner tillsammans med timjan i majonnäsen.
5. Blanda löken med honung, 2 msk vinäger och lite salt. Låt stå i minst 30 minuter.
6. Stek svampen i smör. Salta och peppra lätt.
7. Rosta bröden på snittsidan i smör i en panna.
8. Montera ihop burgaren med hjortköttet, majonnäs, sallad och syltad lök.

Pulled hjortburgare med svamp och rökig majonnäs

Önskar er en finfin lillördag, onsdag

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *