Vitlöksbröd på nytt sätt

DSC_0126

Godaste vitlöksbrödet någonsin och så lätt. Du använder en färdig pizzadeg, bara rullar ut och brer på vitlökssmör och strösslar över ost. Svisch in i ugnen. Voila! Så otroligt gott.

Middag

Gjorde den när min bror och syster var här i helgen och det blev inte en smula över trots att vi hade en massa annat att äta till. Barnen älskade den också och så lätt att ta när den är uppskuren. Vi åt spaghetti och världens godaste köttfärssås till. Mitt favoritvin, Conde Valdemar, rioja, till. 

Du behöver

1 färdig rund pizzadeg

2 msk rumsvarmt smör

2 vitlöksklyftor pressade

1 mozzarellaboll, riven

2 msk parmesan, riven

2 tsk torkad basilika

2 tsk oregano

salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 250 C

  1. Rulla ut pizzadegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop vitlök med rumsvarmt smör,  och tillsätt basilika, oregano, salt och svartpeppar. Bred ut över pizzadegen.
  3. Strössla över parmesan och mozarella
  4. In i ugnen ca 10 minuter tills ytan börjar bubbla och bli gyllenbrun
  5. Låt vila någon minut och skär sedan upp så är det lätt att ta en bit. 

DSC_0128

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *