Veckomeny och ny variant på vitlöksbröd

Veckomeny

Pasta Umami är en pasta jag återkommer till ständigt. Så goda smaker. Jag använde sardellkräm til den men du givet finhacka ner sardeller istället.  En alldeles utmärkt korvstroganoff gör du enkelt och snabbt. piffa till genom att lägga korven högst upp istället för att blanda ner. En kycklinggryta med blomkål, bacon, curry och chutney funkar perfekt med barnen. Jordärtskockssoppa med svampknyte är lite extra lyxigt och festligt. Du kan såklart skippa filodegsknytet, men det blir verkligen extra gott med det. 

Två helger i rad har vi firat Annie som fyllde nio år förra söndagen. I helgen var det kalas och släkt på besök. Som ni ser på inlägget innan det här så var det full-rulle-övernattningskalas med massa kompisar. Det var så lyckat, roligt och härligt. Idag har jag varit så trött dock. Ska bli skönt med en lite vanlig vecka. 

Veckans Feel Good

Kneipp badsalt

Veckans feel good är badsalt från Kneipp. Att ta ett varmt bad oftare var ett av mina nyårslöften. Det är så avslappnande och man somnar skönt när man har tagit ett bad. Så perfekt att ligga och läsa en tidning eller bara tänka och reflektera lite. Är man stel efter träning så mjukar ett varmt bad upp lederna på ett utmärkt sätt. Badsalt, badolja, skumbad höjer upplevelsen väsentligt. Badsalt från Kneipp har jag letat efter länge. De har funnits i evigheter och gör de bästa badsalten. Hittade dessa hos NU3 , till extrapris. Imorgon kväll ska jag på 4Good eventet Making a Change som jag skrev om förra veckan. Det är världens största pepp att spendera en kväll med dem. Behöver den peppen nu. 

Vassego här är då veckomenyn för veckan före veckan, d v s Sportlovsveckan!

Veckomeny

Pasta Umami

Korvstroganoff

Kycklinggryta med blomkål, curry och bacon

jordärtskockssoppa med svampknyte

Veckans unna dig

Den här veckan tycker jag sannerligen att du ska unna dig ett vitlöksbröd till maten. En rolig snabbvariant som man tyvärr inte kan sluta äta är vitlöksbröd på pizzadeg. Köp färdig rund deg som du bara rullar ut. Bre på vitlökssmöret in i ugnen och skär sedan i små munsbitar. De går åt kan jag lova. 

Ha en riktigt skön vecka!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *