Godaste Tacopajen – Vassego

alltsa-varldens-godaste-kramigaste-tacopaj0

Här får ni recept på vår Tacopaj, som jag anser vara helt klart godast, alla kategorier. Farligt god då majonnäsen gör den härligt krämig. Bästa kicken rakt in i helgen. Så skönt med helg nu! 
alltsa-varldens-godaste-kramigaste-tacopaj1 

4 pers:

Skalet:

4 dl mjöl

50 g margarin/smör

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1,5 dl mjölk/filmjölk

Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med smör och tillsätt mjölk eller filmjölk. Arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg kallt i 30 minuter. Tryck ut i form och förgrädda i 10 minuter i 225 C.

Fyllning:

500 g färs (det funkar lika bra med nötfärs som blandfärs)

1 lök (hackad)

1 påse tacomix

2 msk mjöl

1 dl vatten (drygt)

2 vitlöksklyftor (hackade)

4 tomater (hackade)

(4 feferoni, i mindre bitar)

2 dl creme fraiche

4 msk majonäs

1 dl riven ost

Ugnen ska vara på 250 C

Bryn köttfärs med löken. Tillsätt tacokryddorna och hackade vitlöksklyftorna. Rör runt lite. Strö i mjölet och rör ner det ordentligt. Tillsätt vatten och låt puttra i sådär 10 minuter. Häll i pajskalet.

Lägg tomater (och feferoni) över köttfärsen. Blanda ihop creme fraiche med majonäs och bred över tomaterna och feferonin. Strö över osten. Låt stå inne i 15-25 minuter.

Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *