Hemmagjord Kycklingburgare med mangodressing

Kycklingburgare med mangosås bacon

Saftig, smakrik kycklingburgare med lyckade smakkombos som mango, feta, limeskal och tellicherrypeppar, och en herrans god mangodressing på färsk mango till. Lite knaperstekt bacon och massa tomat. Har du inte Tellicherrypeppar så kan du ta vanlig, men jag gillar den där lite mildare och fruktiga smaken på tellicherrypeppar.

Kycklingburgare med mangosås bacon

Mums! Mums! Mums! Mums! Mums! Mums! Mums! Mums! Mums! Mums!

Du behöver

Hamburgare

500 g Kycklingfärs

½ paket feta

1 krm tellicherrypeppar

salt

Bryt ner fetaosten i mindre bitar. Blanda ihop allt och kör gärna i matberedare så att allt blandas väl. Forma 4-6 burgare och stek i smör i pannan tills klara. Innertemperatur 70 C.

Dressing

1 mango

1 schalottenlök

½ lime (skalet finrivet)

1½ dl turkisk yoghurt

1 msk majonnäs

Riv mangon grovt. Skala och hacka schalottenlöken fint. Blanda mango och schalottenlök med yoghurt, majonnäs och rivet limeskal. Låt stå ett tag och dra till sig.

Servera med gott hamburgerbröd (här surdegsbröd), knaperstekt bacon, massa tomater och majskolvar på sidan

Kycklingburgare med mangosås bacon

Expertjuryn smakade och bedömde……Godkänt….Lättnad. Sådan här festmiddag krävde även festkläder tyckte Magdis och satte på sig dansdräkten.

Kycklingburgare med mangosås bacon

Linda

3 kommentarer

  1. Gjorde dessa häromdagen. Supergoda! Dock är det ju väldigt svårt att krydda kycklingfärsen när man inte kan smaka av den ordentligt så det blev inte jättemycket smak på mina… MEN nästa gång ska jag ta i mer! Tack för en jättebra blogg, läser så ofta jag kan. Massor av kramar!

    • Tack vad roligt. Man blir alltid så glad när någon testat ett recept. Ja, om du hade feta och Tellicherrypeppar så kan du ösa på. Tellicherrypeppar är ju mildare än vanlig peppar. Sedan fegar nog jag lite också med kryddning om barnen är med och äter, tar lite i underkant då:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *