Louise Bourgeois och Målarverkstan – Moderna Museet med barn

Måste tipsa om utflykt för stora som små: Moderna museets Louise Bourgeois utställning, barnvisningar och skaparverkstan.

Louise Bourgeois

För det första så är Louise Bourgeois så fascinerande med sina målningar och skulpturer, t ex den här jättespindeln ’Mamman’. Även barn tycker så mycket om hennes skulpturer och konst.

DSC_0032

Vi fikade (deras restauranger och fik har så mycket gott) och kikade lite själva på undervisningen. Sedan gick vi på barnvisningen vilken alltid är kanon. Har varit på dem förut och tröttnar aldrig. De släpper alltid biljetterna kl 10 och man måste vara där, man kan inte förboka dem. Idag kom jag kl 11 och då fick jag den allra sista biljetten (sån TUR). Det finns också en egen spindelvandring man kan göra där man hämtar ut gratismaterial med roliga frågor till barnen.

moderna museet

De väljer ut några få konstverk från en den aktuella utställningen och så pratar de verkligen med barnen på deras nivå, frågar vad de ser och tror att det föreställer. De lär dem lite kuriosa om konstnären och skapar intresse.

DSC_0054

Efter barnvisningarna får alla barnen följa med för målning i skaparverkstan på ett tema. Den här gången rött för att Louise Bourgeois just använder den färgen så mycket i sina verk (men barnen får använda även andra färger om de vill)

DSC_0048

Målarrockarna på…

DSC_0072

och ACTION…

DSC_0061

De gjorde så många fina alster som vi lade på tork medan vi shoppade i deras butik.

DSC_0067

De har så mycket roligt i den butiken, allt mellan himmel och jord. Jag köpte fiffiga magneter och barnen fick välja varsin sak. Annie tog små neontuschpennor som luktade gott och Magda limpennor i olika färger.

DSC_0080

Ps. Glöm inte kika om Spindelmamman har lagt ägg, hon brukar nämligen göra det. Vita ägg. Och vet ni, man får plocka med sig varsitt hem (någon slags marmor eller sten), till barnens stora förtjusning. Vi tar alltid båten över till Slussen och idag sken solen så varmt och skönt på båten över.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *