Gratinerad Chevrétoast med persimon

Gratinerad Chevre på toast med persimon

Kvällsmacka av det lite lyxigare och roligare slaget, men som inte tar längre tid än en vanlig macka. Gjorde denna igår kväll till ett glas vin och en film. Perfekt. Det är nu också säsong för just persimon så passa på. Det här skulle även funka som en lättare lunch med sallad till.

Du behöver (för 4)

4 skivor formbröd av valfritt slag

4 skivor chevré (ca 200g)

2 msk flytande honung

1 liten rödlok

1 näve valnötter

2 persimon

Gratinerad Chevre på toast med persimon

Sätt ugnen på grill

Rosta bröden i brödrost eller i ugnen på grill. Låt bröden ligga på plåt med bakplåtspapper. Lägg en skiva getost på varje bröd. Ringla över honungen över osten. Skiva rödlök och hacka valnötterna grovt. Skär frukten i skivor. Lägg över allt på osten. (ps. Jag lade nötterna överst med resultatet att de brändes, så lägg dem under frukten eller rosta dem i stekpanna och strössla över vid servering)

Sätt in plåten i ugnen några minuter så att getosten blir mjuk och varm.

Linda

5 kommentarer

  1. Receptet på biffarna m tomatsås kommer inte upp när jag trycker utan istället kommer chevrereceptet? Kan du lägga ut det igen det verkar så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.