Veckomenyn samt choklad- och mintbrownies

gratinerad-chevretoast-med-sharon0

Persimon är i säsong, och vad mer, jo den är helt otroligt god tillsammans med chevre. Ni kommer bli helt sålda på den här kombon av sött och salt: Gratinerad Chevrétoast med persimon. Sådär två stycken sådana här toasts blir en lagom middag. Tycker vi kör veckomenyn rakt igenom. Äntligen dags för lön, seg månad efter jul och nyår. Men det kommer fortsätta lite halvdant eftersom jag har vabbat den här månaden. Men det är bara att ta med sig lunchlåda hemifrån, inget problem. Har ni en vanlig eller ovanlig vecka framför er? Det som förut varit ovanligt för mig har nu blivit vanligt. Till exempel så ska jag på Guldddraken-galan imorgon måndag. Det brukar vara en lyxig fest där champagnen flödar och mingel med stjärnkockar och andra högdjur i matbranschen. Det är lite min vardag sedan jag började blogga och började bjudas in på event. Lite lustigt att det kan bli så ändå. Vet ni att innan  jag hade bloggen, brukade jag tycka att det var det värsta som fanns att mingla. Nu, kom jag på, för ett tag sedan, att mingla är något jag blivit bra på och t o m kan tycka är roligt en kväll. 

chicken-tikka-masala-vardagsversionen-20

Kyckling tikka masala vardagsversionen är en storfavorit. Smakrik men ändå såpass mild att den går hem även hos barnen. 

korvstroganoff-vardagsklassiker-pa-nytt-satt0

Korvstroganoff uppiffade versionen. Klassikern i ny tappning där korven läggs ovanpå. Ger ett lite lyxigare intryck i all sin enkelhet. 

fisksoppa-med-saffran-slar-allt0

Fisksoppa med saffran, får aldrig nog faktiskt av fisksoppa. Känns så lätt och samtidigt mättande. Kan bli grymt sugen mitt på dagen på den här soppan. Ni kommer förstå varför. 

choklad-och-mint-brownies0

Tycker vi avslutar med något som känns som pricken över i:et: choklad- och mint brownies . Sådär lagom till helgen. Lite bär och glass till kanske. JAg har fortfarande inte riktigt koll på vad som ska göras. Måste sätta mig ner med kalendern och fylla i. Men det är en massa roligt som kommer nu. På måndag ska jag i alla fall på Gulddraken och det det brukar vara sagolikt fantastiskt! Jag vet redan att massor med folk jag känner och tycker mycket om kommer vara där. 

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *