Marinerad flankstek och grillad till perfektion

flankstek

En rätt tillagad flankstek är bland det godaste du kan äta, fullkomligt smälter i munnen. Det är viktigt att den tillagas på det där rätta sättet för gör man det fel så blir den tvärtom nästintill oätlig. Men det är inga svåra tricks. Grilla och Marinera gärna flanksteken – Världens godaste marinad nedan! Jag har inte gjort i ordning grillen än, men har en grillpanna, det är verkligen ett hett tips att skaffa en sådan, det är det närmsta du kan komma en grillad bit kött.

Du behöver

1/2 dl balsamvinäger

1/2 dl olivolja

1/2 dl soja

2 vitlöksklyftor

Gör så här

Blanda ihop balsamvinäger, olivolja och soja. Pressa ner vitlöksklyftorna och rör om. Lägg i köttet och låt marinera i någon timma. Gärna över natten.

DSC_0069

Tips för att få en helt underbar flankstek:

 • Snitta den lätt med vass kniv, då rullar den inte upp sig på kanterna
 • Grilla tills innertemperaturen är 58 C. Använd termometer. Lägg upp på smörpapper och lägg ett smörpapper ovanpå och låt vila några minuter innan den skärs upp i skivor.
 • Då du skär upp den är det viktigt att du skär den tvärs över muskelfibrerna. Gör du inte det så blir den väldigt seg och oätlig.
 • Marinera gärna flankstek

Linda

6 kommentarer

 1. Snygga tallrikar, är det indiska? Känner igen hjärt-formen ;)).

  Och kul att höra om Annie ju! Så roligt att läsa om barnen o man vill höra om er vardag! Roligt att höra positiva grejer ändå från pedagogerna för dig, tänk på oss som brukar sitta och gråta på utvecklingssamtalen :-o.

  • Ja, du har så rätt, jag vet. Men man vill verkligen dela sina framgångar också. Jag är själv så förvånad att just den grejen känns så jobbig fast det bara är positiva saker jag får höra. Ps. Tallrikarna är helt galet fina. Inte Indiska tyvärr utan Villeroy & Boch. Dyra, men värda varenda krona. Men inga barntallrikar direkt;-)

 2. Hej detta recept var fantastiskt gott!

  Jag la köttet i marinaden i ca 8 tim.

  Sen kokade jag ner den till hälften med taih sweet chilli sås, och pänslade köttet tills de var på 58 grader. Och fy satan vad gott det blev!!!! 🙂

  De godaste jag ätit på länge!!!!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.