Minispett med hallon, taleggio, rostad potatis och örtolja över det hela. Fin mix av sommarfräscha smaker. Toppen till vilket mingel som helst. Fungerar lika fint till fredagsdrinken som på en större tillställning. Så god mix av ost, bär och rostad färskpotatis. Du kan alltid testa av byta ut Taleggion mot annan ostsort som t ex chevre, parmesan och hallon mot andra bär såsom björnbär, jordgubbar eller varför inte hjortron.
Du kan förbereda dem, men helst gör du dem så nära inpå servering som möjligt. Vänta åtminstone med att droppa över örtoljan tills det är dags att servera så att de inte soggar till sig.
Så idag sätter sommarlovet igång på riktigt för mig och barnen. Har massa äventyr på gång med dem. Vi drar först iväg till ett lantställe som jag fått låna. Det ska bli riktigt varmt så perfekt att hänga ute på landet nära badställen, och nära havet.
Då testar vi även vår nya bil som vi haft i några veckor bara. Jag är inte den vanaste bilföraren i Stockholm och måste genom Stockholm så lite lite nervöst. Men övning ger färdighet.
Minispett med färskpotatis (ca 8 spett)
- 4 färskpotatisar
- flingsalt
- 8 hallon
- 8 kuber Taleggio
- 8 Mangoldblad
Örtolja
- 3 msk fint hackad persilja
- 3 msk fint hackad basilika
- 3 msk fint hackad timjan
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 msk citronjuice
- 1/2 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°
- Skär färskpotatisen i 4 delar (om de är små halvera)
- Lägg i ugnssäker form och rosta tills de är guldbruna
- Mixa ihop örter med olivoljan. Smaka av med salt och citronjuice. Om det är för tjockt så häll i lite mer olja.
- Trä upp hallon, ost, mangoldblad och färskpotatis
- Ringla över generöst av örtoljan.