Pulled Salmon tacos med mangosalsa, guacamole och picklad lök. Alltså pulled salmon. Lax med en glaze som faller sönder då du drar med en gaffel genom den. Med tillbehör som en len guacamole, en söt-kryddig mangosalsa med koriander, syrlig yoghurt och picklad rödlök blir det rena rama himmelriket. Det är så enkelt att röra ihop en glaze till laxen och skjutsa in allt i ugnen. Sväng till en guacamole, hacka till en enkel mangosalsa och pickla rödlöken kvällen innan. Vips så har du bästa helgmyset klart. Nå är ni nyfikna på receptet?
Kom ihåg bara att göra picklad rödlök en dag innan.Den ska gärna stå över natten för att smakerna ska sätta sig.
Pulled salmon (4 pers)
400-500 g laxfilé med skinnet kvar
0,5 dl ketchup
2 tsk chipotlepasta
1 tsk farinsocker
1 tsk vitlökspulver
1 tsk fänkålsfrön (mortlade)
1 tsk spiskumminfrön (mortlade)
½ tsk salt
Gör så här
Sätt ungen på 150 C
- Rör ihop ketchup, chipotlepasta, farinsocker, vitlökspulver, mortlade spiskumminfrön, mortlade fänkålsfrön och salt.
- Lägg laxbiten, med skinnsidan ner, i en ugnsfast form. Bred över glazen, även ner över sidorna.
- Stick in en termometer där laxbiten är som tjockast. Sätt in formen i ugnen i ca 20-25 min tills laxen har en innertemperatur på 54 C.
- Ställ fram laxen i formen på bordet och dra med en gaffel vid serveringen så den faller isär.
Salsa med mango och koriander
1 stor Mango, skuren i mindre tärningar
½-1 kruka koriander, fint hackad
Rör ihop och låt stå ett tag medan du gör färdigt resten
Guacamole
2 avocado
4 tomater
2 vitlöksklyfta
1 msk citron
salt & peppar
Blanda till guacamolen genom att mosa avokado. Tillsätt citronsaften. Gröp ur tomaterna så du får bort saften och kärnorna. Hacka smått. Pressa ner vitlöksklyftorna. Salta och peppra efter smak. Glöm inte att lägga ner en avokadokärna i avokadoröran, då håller den sig fräsch längre. Ställ i kylen medan du gör resten.
Servering
Servera med tacoskal, små tortillas, nachochips, sallad, matyoghurt