Pizza med BBQ sås, kyckling, ananas och lite rödlök. Allt toppat med mozzarella och riven hårdost. Så gott att man smäller av, på riktigt.
Så värd det idag eftersom jag steg upp tidigt för att träna med en PT för första gången i mitt liv. Det var en födelsedagspresent från min bästa Jessica. Hon är så omtänksam i alla lägen och jag hade inte kunnat önska mig en bättre present, älskar nya upplevelser. Det blev ett så bra träningspass. Är fortfarande förkyld och var lite orolig för att träningen skulle sänka mig. Tvärtom, det gav sådan energi. PT är lika med Mathias Singh som var så lyhörd och uppmärksam på vad jag behövde hjälp med. Kom på att lyhörda människor är en sällsynt förekomst idag. Sådan känsla när någon faktiskt plockar upp det du säger.
Tillbaka till pizzan. Jag tog lite genvägar, det är vardag och jag ville passa på att umgås med barnen. Imorgon tisdag är egentligen min dag eller kväll med barnen. Jag ska på ett event på kvällen och kommer inte vara hemma förrän de somnat så jag ville ha extra tid med dem ikväll. Jag köpte 2 färdiga pizzadegar, Kronfågels Minutkyckling i färdiga tärningar med BBQ smak, Sweet Baby Ray´s BBQ sås, lite färdighackade frysta ananastärningar. Rev faktiskt osten själv och hackade en halv rödlök i småbitar. Den ena pizzan blev en enkel Pizza Margarita och den andra fick desto mer topping. I receptet nedan är det beräknat för två pizzor.
Jag slängde ihop pizzan så måtten är sådär på en höft. Ta mer av det du tycker om, mindre av det du inte tycker så mycket om.
BBQ pizza med kyckling, ananas och rödlök
2 färdig pizzadeg
2 msk olivolja
1½ dl ananas i mindre bitar
1 förpackning av Kronfågels Minut kyckling – BBQ smak
BBQ sås
½ rödlök, i mindre bitar
2 mozzarellabollar
2 dl hårdost, riven
Oregano, nymald svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 C (Varmluft om du har så kan du ställa in båda plåtarna samtidigt)
- Börja med att lägga den hackade rödlöken i vatten så att den blir mindre stark i smaken.
- Lägg ut pizzadegarna på bakplåtsklädda plåtar.
- Pensla på olivolja över degarna. Spruta ut BBQ sås över pizzadegarnaoch bred ut jämnt.
- Strö över ananas, kyckling och (väl avrunnen) rödlök. Pyttsa på lite oregano.
- Riv mozzarellabollarna och fördela över pizzabottnarna. Fördela den rivna hårdosten.
- Grädda i ugnen sådär 20 min.
Servera och njut!