Brillat Savarin har jag hört ska vara drottningens favoritost, ja, och min också. Den är den krämigaste och fetaste av ostar gjord på komjölk och grädde. Den säljs i runda, rätt stora ostar. Ibland äter man inte upp en hel rund ost. Då måste du bara testa att ha den i mat, det blir kanoners eftersom den är så gräddig. En burk med färdig tapenade på fint hackade oliver, lite lax, bönor och tomater så har du en middag på nolltid som har allt. Ett snabbrecept för er som känns lyxigt vilken vardag som helst.
Jag använde Zetas tapenade med fint hackade svarta oliver, sardeller, kapris och olivolja.
Du behöver (för 4 pers)
4 laxfiléer
1 påse haricot verts
150 g Brillat savarin
1 burk tapenade (Zetas med finhackade svarta oliver)
1 burk småtomater
olivolja, flingsalt, ½ citron, rökt paprika
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
1. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg ut bönorna, Brillat Savarin i bitar, tomaterna i halvor och skeda över tapenade.
2. Lägg laxen på bakplåtspappret bredvid bönhögen. Ringla över olivolja, pressa saften ur citronhalvan och strö över flingsalt. Pudra över lite rökt paprikapulver över laxen också.
3. Skjuts in i ugnen i sådär 15 minuter (20 minuter om laxen är fryst).
Njut av solen lite extra idag. Det räcker med 20 minuter av sol per dag för att tanka upp depåerna av D-vitamin.