Pasta med räkor, vin, vitlök och parmesan

Pasta räkor vin vitlök

Kände igår för något som inte var juligt, men gott. Gjorde en pasta med Wannameiräkor, massa vitlök, vin, persilja, tomater osv. Massa parmesan till också. Älskar parmesan. 

Du behöver

400 g skalade räkor

3 vitlöksklyftor

2 stora tomater skurna i mindre bitar

2 dl torrt vitt vin

1 dl grovt hackad persilja

½ citron

½ dl finriven parmesan

olivolja, flingsalt, nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Koka pastan al dente. OBS! Spar kokvattnet.

2. Skala vitlöksklyftorna och hacka fint. Fräs på vitlöken i en stor panna i ½ dl olivolja.  Tillsätt tomatbitarna och rör runt någon minut. Tillsätt vinet och reducera till hälften. Häll i 2 dl av kokvattnet från pastan. Koka ner igen till hälften.

3. Vänd ner pastan i vätskan och rör ner persilja och räkor (spara gärna några räkor att garnera med). Värm upp det någon minut medans du vänder runt pastan så att den blandas ihop väl med såsen.

4. Strössla över parmesan.

5. Dekorera med några sparade räkor och citronklyftor. Strössla över lite flingsalt och mal svartpeppar över allt.

Ps. Prenumerera gärna på Matstugan så missar du inte recept, tävlingar, tips mm. Genom att gilla inlägget på Bloglovin’ så får fler ta del av receptet!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *