Grillad Chèvre med blåbär och valnötter

Det här var min och barnens fredagsmat förra veckan: Pasta med Cashewnötter och Tomat och Grillad chevre med blåbär och valnötter Har sparat det till er till denna fredag.

Grillad Chèvre med blåbär och valnötter

En appetizer som heter duga är den här utsökta toasten med varm chevre, valnötter och honung på en dressad sallad. Här kommer då bästa fredagsmystipset eller helgens guldkant. 

Du behöver (4 pers)

4 skivor Chevre (ca 300 g)

4 skivor bröd (gärna surdeg)

100 g blandad sallad

1 dl valnötter

3 msk flytande honung

1 dl stora blåbär

Dressing

½ dl olivolja

3 msk vitvinsvinäger

1 tsk fransk senap

1 msk flytande honung

1 vitlöksklyfta

salt,peppar

Gör så här

1. Lägg osten på brödskivorna. Grilla högt uppe i ugnen på 220 C tills osten blivit gyllenbrun

2. Blanda ihop dressingen. Krossa vitlöken och låt den ligga i hel för att ge smak. Ta bort den. Lägg upp salladen och ringla över dressingen.

3. Rosta valnötterna i en stekpanna och ringla över honung. Rör runt tills honungen smält och nötterna fått färg

4. Lägg bröd med chevre på salladen. Strössla över valnötterna och blåbär.

Grillad Chèvre med blåbär och valnötter

Önskar er en härlig fredag och den finaste helgen /Linda

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *