Det här var min och barnens fredagsmat förra veckan: Pasta med Cashewnötter och Tomat och Grillad chevre med blåbär och valnötter Har sparat det till er till denna fredag.
En appetizer som heter duga är den här utsökta toasten med varm chevre, valnötter och honung på en dressad sallad. Här kommer då bästa fredagsmystipset eller helgens guldkant.
Du behöver (4 pers)
4 skivor Chevre (ca 300 g)
4 skivor bröd (gärna surdeg)
100 g blandad sallad
1 dl valnötter
3 msk flytande honung
1 dl stora blåbär
Dressing
½ dl olivolja
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta
salt,peppar
Gör så här
1. Lägg osten på brödskivorna. Grilla högt uppe i ugnen på 220 C tills osten blivit gyllenbrun
2. Blanda ihop dressingen. Krossa vitlöken och låt den ligga i hel för att ge smak. Ta bort den. Lägg upp salladen och ringla över dressingen.
3. Rosta valnötterna i en stekpanna och ringla över honung. Rör runt tills honungen smält och nötterna fått färg
4. Lägg bröd med chevre på salladen. Strössla över valnötterna och blåbär.
Önskar er en härlig fredag och den finaste helgen /Linda
En kommentar