Crashed potatoes

crashed potatoes

Crashed potatoes är nog bland det lättaste och mest tacksamma tillbehör man kan göra. Gjorde dem första gången i november förra året och det är omöjligt att misslyckas med dem.

Bouef Bourguignon

Du behöver (4 pers)

1½ kg delikatesspotatis

smält smör

flingsalt, svartpeppar

 

Gör så här

Sätt ugnen på 250 C – grillvärme

Tvätta potatisen, men låt skalet vara kvar. Koka tills den är nästan klar. Häll i durkslag.

Lägg över potatisarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till med en potatisstomp så du liksom crashar dem lite lätt (men inte ända ner så de faller sönder). Pensla på rikligt med smör och strö över flingsalt och svartpeppar. In i ugnen under grillvärmen tills de får lite färg och blir lätt knapriga på ytan.

crashed potatoes

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *