Citroncheesecake med Passionsfrukt

Citroncheesecake med passionsfrukt

Citroncheesecake med passionsfrukt. Len men med lätt syra av citron och passionsfrukt smakar den exotiskt. En perfekt dessert till varje tillfälle. Letar du efter den perfekta desserten till påsken? Look no more. Den kommer göra succé. Lovar.

Citroncheesecake med passionsfrukt

Så letar du efter den där desserten som alla kommer tycka om så är den här cheesecaken mitt hetaste tips. En av de bästa sakerna är att den går att förbereda dagen innan eller några timmar innan. Jag tycker att det är så skönt att slippa stå och fixa när man har gäster. Skönt att bara ta ut desserten ur kylen, lägga på några myntablad, dela en passionsfrukt på mitten. Voíla!

Citroncheesecake med passionsfrukt

Det här receptet kommer från en av mina bästisar. Har fått denna citroncheesecake med passionsfrukt flera gånger hos henne. Varje gång har jag nästan dött av lycka. Tänkte att den var svår att göra, men hon har hela tiden sagt att den är så lätt att göra. Gissa vad? Den är så lättfixad, och så vacker att se på, och gudomligt god.

Men nu är det då dags för receptet på denna utsökta, perfekta avslutning på vilken middag som helst.

Citroncheesecake med Passionsfrukt

Botten

150 gr (ca 12-14 st) digestivekex
50 gr smör

Fyllning

4 gelatinblad
2 ägg
400 gr philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1-1½ citron rivet skal och saft

Glasyr

1 gelatinblad
2 msk socker
4 msk vatten
2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Krossa kexen fint och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut botten i en form (utan eller med löstagbar kant). Ställ i kylen.
  2. Lägg 4 gelatinblad i vatten, ca 5 min.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker samt citronskal till en jämn smet. Vispa äggvitor hårt och vänd ner i smeten.
  4. Värm citronsaften i en kastrull. Tag av den från värmen och krama ur gelatinbladen och låt smälta i citronsaften. Låt svalna något innan du häller ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll i smeten i formen och låt vila i kylskåpet minst 1 timme.
  5. Blötlägg gelatinet till glasyren i ca 5 min. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt smälta i kastrullen. Skrapa ur passionsfrukterna, men ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna.
  6. Bred ut gelén över tårtan och täck över och ställ in i kylen till gelen stelnat, minst en timme.

Dekorera med passionsfrukt delad på mitten och några myntablad, till exempel.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *