Feta i ugn blir en hel måltid, speciellt med en liten sallad till. Jag gör ofta feta i min stekpanna de veckor jag inte har barnen. Kom bara ihåg att använda en stekpanna med ett handtag som tål ugnsvärme. Allt i ett rätt, helt enkelt. Väldigt bekvämt. Nu på senaste tiden har jag använt mig av Fonatanas smaksatta Feta. Finns i örter och vitlök. Båda är hur goda som helst. En liten baguette till och det är klart. Den där rätten som räddar vardagen.
Ät den som förrätt för två personer eller som middag för en person.
Feta i ugn (1-2 pers)
1 pkt feta (ca 150 g)
10 minitomater, delade på mitten
2 msk olivolja
1/2 citron, saften
1 liten vitlöksklyfta, riven
Gräslök
Baguette
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
1. Lägg fetablocket i mitten av en stekpannan.
2. Blanda ihop olivolja, citronsaften, vitlök
3. Blanda ner tomaterna.
4. Pyttsa över blandningen över fetablocket.
5. Ställ in i ugnen ca 8 minuter. Servera med baguette.