Gruyerestekta bröd till vilken soppa som helst, men gärna tomatsoppa. Kan man INTE älska knaprigt stekt Gruyereost på lite lätt sega skivor av Levainbröd? Riktigt riktigt gott. Försvinnande gott. Quick fix. Mängderna är svåra att säga då jag tog den bit Gryuere jag hade hemma och rev ner den. Men generöst med ost ska det vara.
Dessa Gruyerestekta bröd passar utomordentligt bra till en tomatsoppa som den här: Len tomatsoppa med mozzarella
På ett ungefär så här gjorde jag
Gruyerestekta bröd
Levainbröd, gärna dagsgammalt
olivolja
Gruyereost
Gör så här
- Skär skivor av brödet.
- Riv osten
- Värm olivolja i en panna med non-stick beläggning. Stek bröden gyllenbruna på en sida enbart. Ta upp ur pannan. Lägg åt sidan
- Lägg små högar av riven ost i pannan och sprid ut lite efter brödformen, ca 1/2 dl ost per bröd. Lägg bröden ovanpå med den gyllenbruna sidan mot osten.
- Stek tills osten smält, krispat till sig och fått fin färg.
- Ta upp ur pannan och skär i två delar.