Teriyakikyckling sallad och exotisk dressing

Teriyakikyckling sallad teriyakidressing kyckling gula pippin svensk fågel

Teriyakikyckling sallad och dressing, eller teriyakikycklingsallad med teriyaki- och ananasdressing. Den här rätten blev en 10 poängare. 

Teriyakikyckling sallad teriyakidressing kyckling gula pippin svensk fågel

Finns det på riktigt någon som inte älskar teriyakikyckling? Alla jag känner, inklusive mina barn, tokälskar teriyaki och kyckling ihop. Lägg till sötheten hos ananas till teriyakismaken, kan inte bli bättre. Har ni testat att steka ananasskivor i teriyakimarinad? Det blir så gott. Vissa smaker gifter sig bättre än andra, precis som i livet. 

Teriyakikyckling sallad teriyakidressing kyckling gula pippin svensk fågel

Nu, så här i jul, så är man sugen på alla tunga julrätter. Samtidigt vill, i alla fall jag, komplettera de mastiga rätterna fram till jul med fräscha rätter. Känner inte för att känna mig sådär däst och tung efter jul. Så passar på att äta så mycket grönsaker och frukt som bara möjligt. 

Jag använde, och använder alltid, kyckling märkt med Svensk fågels Gula pippin. Märkningen med den Gula pippin är en garanti för att kycklingen är svensk, närproducerad av en bonde som bryr sig, att kycklingarna har haft det bra och växt upp enligt världens striktaste djurskyddslagar. Ingen tillväxtantibiotika har använts och det är hållbart. Gula Pippin är en kvalitetsmärkning för en högkvalitativ råvara.

TIPS!

Lite tips då man använder kyckling som råvara. Skär inte grönsaker, sallad, frukt på samma skärbräda som du skär kycklingen. Inte heller samma kniv. Diska den kniv och skärbräda som du använde till kycklingen noga. Använd gärna termometer vid tillagning av kyckling. Innertemperaturen för kycklingfilé ska vara 72°. Lätt sätt för att veta att kycklingen varken är rosa eller torr, utan helt perfekt. 

TIPS!

Ha gärna lite extra teriyakisås på sidan som du häller i pannan under tiden du steker kyckling och ananasskivor. Det gör det extra saftigt och smakrikt. 

Teriyakikyckling sallad och exotisk dressing (4 pers)

4 kycklingfiléer (märkta med Gula Pippin)

1 dl teriyakisås (helst trögflytande)

1 burk ananasskivor + juicen de ligger i

16-20 st körsbärstomater, halverade

1 rödlök, i ringar

2 avokado, skivade

Romansallad

Bladsallad

Bladpersilja, grovt hackad

Sesamfrön

Dressing

1 dl teriyakisås

3/4 dl risvinäger

3/4 dl olivolja

1/2 juicen från burken med ananasskivor

Gör så här

  1. Putsa till filéerna.
  2. Blanda ihop teriyakisås med hälften av juicen från burken med ananasskivorna. Lägg filéerna i en påse och häll över marinaden. Pressa ut överflödig luft ur påsen. Lägg påsen i kylen i ca 15 minuter. 
  3. Var noga med att diska redskap som du har använt innan du tillagar något annat. 
  4.  Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Täck över med plastfolie och ställ svalt. 
  5. Hetta upp en panna (gärna grillpanna) med olja och lägg i kycklingfiléerna. Stek ca 6-10 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna på utsidan och genomstekta inuti. 
  6. Ta upp på skärbräda och vila några minuter. 
  7. Lägg i ananasringarna och stek varma. Ta upp. 
  8. Skär kycklingen i skivor. 
  9. Lägg upp salladen, i större och mindre blad, på faten. Lägg på kycklingen, tomater, rödlök, avokado, stekt ananas och bladpersilja. Strössla över sesamfrön över avokado och kyckling. Rör om i dressingen och servera till. 
 

 Bon Appétit

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *