Toast Skagen med Kalix löjrom på smörstekt levain

 Taost skagen med kalix löjrom dill Tore Wretman 

Toast Skagen med Kalix löjrom på smörstekt levain slår allt. Kalix löjrom förgyller det mesta, men just med en toast skagen så ’gifter’ sig det hela extra extra bra. På en stor skiva smörstekt levain så blir det till en hel middag till och med. 

Toast skagen med kalix löjrom dill levain 

Handskalade räkor och hemslagen majonnäs är självklart godast, men det går precis lika fint att köpa stora skalade räkor och en bra majonnäs om du inte orkar eller hinner. Jag tog rejäla klickar av Kalix löjrom. Det är en smaksak hur mycket löjrom man vill ha. Det är även rätt dyrt med Kalix löjrom. Jag har därför inte skrivit hur mycket löjrom du ska ha i receptet. Ta helt enkelt så mycket du vill och/eller kan kosta på dig.  

Taost skagen med kalix löjrom dill Tore Wretman

Vi går mot helg och det här är sannerligen mitt hetaste helgtips. Godare än så här går det knappast att hitta. Suveränt fredagsmys eftersom det går snabbt och inte är speciellt jobbigt att göra heller. 

Toast Skagen med Kalix löjrom på smörstekt levain (2 stora eller 4 mindre)

150 g stora räkor, skalade
3 msk majonnäs
1 tsk fint riven pepparrot
1 tsk pressad citron
salt
4 skivor levain/surdegsbröd
smör till stekning

Kalix löjrom
dill

Gör så här

1. Hacka räkorna grovt. Blanda med majonnäs, citronsaft och pepparrot. Grovhacka räkorna och blanda dem med majonnäs, pepparrot och citron. Smaka av med salt. Ställ i kylen minst 30 minuter så smakerna utvecklas. 
2. Skär rätt tjocka skivor av levainbrödet. Stek i smör. 
3. Lägg upp brödet på ett fat och ös på med röran. Lägg på en riklig klick med Kalix löjrom, citronklyfta och dillkvistar. 

En riktig helgfavorit!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *