Pornstar cocktail med vanilj, citron och bubbel

pornstar-cocktail-drink

Pornstar Cocktail. Ni har väl inte glömt den? Passionfrukt, vaniljvodka, citron och prosecco. Där har ni världens godaste drink som är perfekt i andel bubbel, sötma och syrlighet. Skumma till den så blir det festligt värre. Om ni inte vet hur man får fluffigaste skummet på sin drink så ska jag berätta det för er. Fredagsfeeling á la max. 

pornstar-cocktail-drink

Passionfruktsjuice brukar jag hitta där de har juicer som inte står kylda. Jag brukar köpa en som är från Rubicon. Men finns även från Fontana. Vet att nätbutiken MatHem har, till exempel. Jag har världens bästa matbutik precis där jag bor, så jag är riktigt bortskämd med ett otroligt utbud på varor. Ibland glömmer jag därför bort att det utbudet inte finns överallt. Ni får hojta till om det är någon ingrediens som jag tar med i ett recept som ni inte hittar. 

pornstar-cocktail-drink

En av mina absoluta favoriter bland alla cocktails. 

Pornstar cocktail (2 drinkar)

is

4 cl vaniljvodka

1 dl passionfruktsjuice

1/4 citron, juicen

1/4 äggvita

Mousserande, t ex Prosecco

1 passionsfrukt

Gör så här

Börja med att lägga i så många isbitar som möjligt i de två glasen, ställ gärna in i kylen med isen i glasen. 

Häll vodka, passionfruktsjuice, pressad citron och äggvita i en shaker. Skaka så att äggvitan skummar sig. Häll upp i glasen. De kan hända att du får fördela skummet jämnt i glasen. Toppa upp med mousserande. Dekorera med passionsfrukt. 

Tips! Ha inte is i shakern  med äggvita får då bildas det inget skum. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *