Paloma sommarens coolaste drink

Paloma drink cocktail

Paloma är Mexicos främsta Tequila-baserade drink. Är du tveksam till Tequila? Här är drinken som kommer omvända dig. I en Paloma blir smaken av Tequila underordnad smaken av bloggrapefrukt och lime. En Paloma är otroligt fräsch och spritsig. Passar även till all stark mexikansk mat. Gör en kanna med Paloma till den mexikanska maten till exempel, roligt som omväxling. 

Paloma drink cocktail

Du kan göra Paloma på vanlig grapefruktjuice. Jag tycker dock att det blir snäppet godare på röd grapefrukt. Smaksak! Jag använde Rose’s Lime Cordial för att det är så smidigt. Har du inte den så tar du helt enkelt 1 cl färskpressad lime och 1 cl sockerlag. 

Paloma drink cocktail

Så här kommer alltså mitt förslag på fredagsdrink, en mexikansk storfavorit. Får se vad vi hittar på i helgen. Vi har haft fullt schema hela veckan, jag och barnen. Gissar på att även helgen kommer bli full rulle. Vad ska ni hitta på. 

Paloma (1 drink)

Is

4-6 cl vit Tequila

2 cl Rose’s Lime Cordial Mixer 

Röd grapefruktjuice

Mineralvatten

TIPS! Har du inte Lime Cordial så tar du istället 1 cl sockerlag och 1 cl färskpressad lime

Gör så här

Lägg i is i ett glas. Gärna ett Highball glass. Fyll på med Tequila, lime cordial. Fyll upp med hälften mineralvatten och hälften grapefruktjuice. Rör runt så att allt blandas. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *