Tomat tarte med färskost, dill och en massa färska tomater. Tomattårta, helt enkelt. Här kommer receptet då. Fick flera frågor på receptet på Instagram (#matstugan) då jag lade upp den idag. Inte alls svårt. Snarare tvärtom. Sedan kan du ändra den i smak beroende på vad du serverar till. hur gott som helst till en bit kött, kyckling eller bara så där.
Har varit URUSEL på att blogga den senaste tiden. Det finns 1000 och 1 skäl till det. Ett av dessa skäl är att jag har behövt prioritera att vara med mina barn. Jag har dem varannan vecka, vilket vi började med i samband med att jag började på nytt jobb. Efter en del strul med barnen så var det nödvändigt att fokusera 150% på dem då jag har dem. Att vara själv med två barn utan någon som helst uppbackning gör att du är helt helt slut på kvällarna. Jag läser läxor med min äldsta, läser bok för båda på kvällarna, tar dem till aktiviteter, lär min yngsta att cykla, tvättar, lagar mat, diskar, hittar på aktiviteter och bara faller i sängen på kvällarna. Då jag inte har dem jobbar jag igen på jobbet, försöker hålla kontakten med vänner. Jag vill vara nära mina barn. Finns inget som betyder mer i hela världen för mig än dessa två ljuvliga roliga individer.
Nog tjatat om det nu. Ni vill väl ha receptet. Vassego. Det kommer även med en mjölkfri variant. Jag gjorde det lätt för mig och köpte färdig smördeg. Den här varianten var dessutom gluten- och mjölkfri. Vill du göra själv så gör en pajdeg som botten. Jag smaksatte färskostkrämen med dill, en du kan ta precis vilken krydda, ört, som helst.
Tomat tarte
1 färdig smördeg (ca 280g)
2 dl creme fraiche
150 g färskost
1/2 msk färsk dill (eller basilika), finhackad
ca 7 tomater, gärna i olika färger
Flingsalt, nymald svartpeppar
Dressing
2 msk olivolja
1 msk champagnevinäger
Gör så här
- Se instruktionerna f(på förpackningen) för att baka smördegen i ugnen. Glöm inte nagga degen med en gaffel innan den sätts in i ugnen. Utan fyllning så är smördegen klar på cirka 10-15 minuter.
- Låt den färdiga gyllenbruna smördegen svalna.
- Blanda ihop färskost med creme fraiche och dill. Bred över smördegen.
- Skiva tomaterna. Lägg ut över färskostkrämen.
- Blanda ihop dressingen. Skeda över precis vid serveringen.
- Strössla över flingsalt och mal över peppar
Mjölkfri
2 dl Oatly iMat Fraiche
150 g Oatly på mackan
Rör ihop röran med dill och använd istället för färskoströran.
En kommentar