Veckomeny barnfri vecka och hallondessert med vanilj

Veckomeny barnfri vecka

Vegansk burgare mellan avokado är så fräscht och du blir grymt mätt. Du behöver verkligen inte göra allt från scratch, speciellt inte nu när det är nedräkning inför sommarledigheter och alla har alldeles för mycket på jobbet. Det är då det är lätt att det blir fel. Men köp lite halvfärdigt som är bra och gör resten på några minuter. Fiskgryta med krossade tomater, vin och saffran är så magiskt gott. Till det olivoljestekta vitlöksbröd. En annan sommarfavorit är Rostad färskpotatissallad med marinerade kycklinglår. Marinaden är gudagod och rostad potatis i en sallad ger massa smak och konsistens. Nötytterfilé med tryffelsky och jordärtskocksgratäng känns så helgigt lyxigt, eller sådär på lillördag med ett glas vin. 

Dags för veckomeny fokuserad på lite mer vuxenmat, om det nu finns något sådant. Men mat som jag då tycker är lite mer åt det vuxna hållet. Det låter så konstigt med barnfri vecka. Som om det vore en lättnad att vara av med dem. Det är det aldrig, även om jag har lärt mig att ta vara på den tiden och se till att hinna träna, jobba extra, träffa vänner för att sedan kunna ägna mig åt dem när det är dags för mammavecka igen. 

Veckan har varit helt ljuvlig med ledighet både torsdag och fredag. Jag har haft barnen alla dagar förutom en del av söndagen då jag var på möhippa. Vi har haft det så bra! Deras gudmor har varit på besök och vi har grillat. OCH hon är gravid. Vi är så glada över lilla babyn som kommer i höst. Balkongen är i ordning gjord så vi har hängt där. Jag har en syrenbuske som går ända upp ovanför balkongen, och den har precis slagit ut och doftar. 

Men, här kommer då veckomenyn:

Veckomeny

Vegansk burgare mellan avokado

Fiskgryta med saffran, vin och krossade tomater

Rostad färskpotatissallad med marinerade kycklinglår

Nötytterfilé med tryffelsky och jordärtskocksgratäng

En så god dessert som jag fick på  Mors dag för något år sedan är Bränd hallondessert med vanilj. Lite som creme brulee men med yoghurt och hallon. Syrlig och fräsch. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *