Misoglaserad lax med quinoa tricolore

Misoglaserad lax

Misoglaserad lax med quinoa tricolore låter lite sådär komplicerat och avancerat. Och det är helt tvärtom, lättast möjliga. Quinoa tricolore är helt enkelt quinoa i tre färger: svart, brunt, vitt. Extra nyttigt och extra roligt. Du kan köpa quinoa tricolore i många matbutiker. Det är lite mer tuggmotstånd också i quinoa tricolore än i vanlig vit.  

De senaste veckorna har varit mer intensiva än någonsin. Även om det varit positiva saker så har det varit väl mycket. Jag har inte gjort annat än jobbat, jobbat, jobbat. Jag har gjort en stor överlämning till min efterträdare där jag sett till att ha rättat av sådär närmre 100 prov på drygt en vecka och gjort sammanställningar. Sedan blev jag avtackad, sa hejdå till massa kollegor som jag har arbetet och lärt känna under många år och sedan började jag  på nytt jobb den här veckan. Har suttit och gjort planeringar och lärt mig så många nya program. Det är en stor bunt med nationella prov som ska rättas och bedömas.

Jag har också en MAC för första gången. Har även skaffat mig en MAC hem. I början trodde jag att jag skulle bli galen av inte förstå något. Nu börjar jag fatta hur man gör. Ja, så Lakritsfestivalen på det hela.  

Äsch, nu tar vi receptet och ser fram emot helgen.

Misoglaserad lax med quinoa tricolore (4 pers)

Lax

500 g lax utan skinn (eller 4 portionsbitar)

3 vitlöksklyftor

1 tsk färsk ingefära, riven

1 tsk miso pasta

6 msk flytande honung

4 msk soja

Quinoa

Quinoa tricolore

ananas

sojabönor

valnötter

avokado

Gör så här

Lax

  1. Vispa ihop soja, misopasta, honung, ingefära och vitlök i en skål. Vispa så det blir en klumpfri sås. 
  2. Lägg laxen i marinaden, antingen i en påse eller i en skål. Låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten. Spara den marinad som är kvar då laxen förbereds, den används som sås.  
  1. Sätt ugnen på 180 C 
  2. Hetta upp en panna med 1/2 – 1 tsk neutral olja. Då pannan är ordentligt upphettad så steker du snabbt på ytan, ca 1 minut bara, för att få en frasig yta.
  3. Flytta laxen, med krispiga sidan upp, till en ugnsform täckt med ugnsfolie.  
  4. Sätt in formen i ugnen cirka 15-20 minuter (beroende på tjocklek). Ös på med sås efter cirka 10 minuter.  
  1. Häll såsen som blev kvar från marinaden i en liten kastrull. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i några minuter. Så den reduceras något. 

Servera med en matig sallad på quinoa tricolore, ananas, sojabönor, valnötter och lägg över avokado i skivor. 

Skön helg på er!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *