Veckomeny och kardemumma och apelsinskorpor

Färsfyllda paprikor är vackert, men framförallt urgott. Paprikan som färsen förvaras i blir så härligt söt när den ugnsbakas. Sedan kan du variera i oändlighet med kryddning. Eller varför inte blanda ner lite pinjekärnor och russin. Det ska jag testa nästa gång tänkte jag. Parmesanomelett med massvis med örter är fräscht, matigt och du fyller den med förslagsvis avokado och tomat, eller rester. Frästa räkor med broccoli är lite ’Asian style’. En snabb wok med lite soja, sweet chilisås, risvinäger och ingefära.  En klassisk bourguignon på kalkon med vin, svamp med mera är helg. Men kan såklart förberedas på kvällen innan och ätas på vilken vardag som helst. 

 

Så då, veckomenyn och vardagen tillbaka. Vi har haft min systerdotter hos oss över julen, min bror med familj i mellandagarna. Vi har åkt skridskor, pulka, spelat spel, läst böcker, bakat och lagat mat ihop.  Magda har verkligen lärt sig att åka skridskor. Förra vintern kunde hon inte stå själv en gång. Annie, som de sporty spice hon är har blivit mycket bättre än mig nu på skridskoåkning. Hon flyger fram på isen. De, vi, har träffat en hel del vänner på lovet. Barnen har varit hemma hela lovet. Ibland har de kiknat av skratt, lekt rollekar och ibland har de bråkat som bara den och jag har varit matt och trött på det. Men det är väl det julen är: mycket familj och närkontakt på gott och ont. Man spenderar så mycket tid ihop att man blir lite trött på varandra emellanåt. Och ändå är det de här stunderna som är guld. 

Hörrni, Ibland undrar jag om det är någon som egentligen använder den. Är det det? Funderar på att ta bort det inslaget. Berätta gärna om det är något ni vill ha kvar eller ta bort. Eller kanske ändra på. Hojta till!

OK, då kör vi, årets första veckomeny

Veckomeny

Parmesan- och örtomelett

Frästa räkor med broccoli

Färsfyllda paprikor 

Bourguignon på kalkon

Så, unna sig grejen den här veckan blir skorpor med apelsin, kardemumma och nötter. Rätt nyttiga. Perfekta att ta med på skidåkning, pulka, skridskor eller när man bygger en snögubbe. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *