Småkockarna lär ditt barn att laga fenomenal mat

Om ni ännu inte bokat upp hela vårens aktiviteter. Om ni bor i Stockholm. Om ni skulle vilja att era barn blev intresserade av att laga mat och smaka nya saker. Är svaret ja, på dessa frågor så kan jag verkligen rekommendera er att sätta era barn på en matlagningskurs hos Småkockarna . 

Annie lärde sig att laga allt från frasiga fisknuggets panerade i sesamfrön, grön hummus, indisk dhalgryta till egna köttbullar, Janssons och rödbetssallad. Då man kommer dit med sitt barn. Så ligger allt förberett som ni ser ovan. Uppmätt och klart i färgglada portionsskålar. En skräbräda, en kniv, ett lite rivjärn osv. 

Den sista gången hann de på drygt en timma göra egna köttbullar, en portionsform med Janssons och rödbetssallad. Förstår inte hur de får barnen att hinna allt. Allt sker lugnt men stabilt. 

En portion Janssons. Det var verkligen nytt för Annie. Hon har lärt sig att älska ingredienser hon tidigare hade vägrat smaka. Efter kursen hos Småkockarna är hennes favoritkrydda Garam masala. En kurs kostar en hel del, men det är värt vartenda öre. Så som det sparkade igång intresset hos min dotter. Jag blev också så förvånad och imponerad av hur mycket min dotter kan göra om jag bara låter henne. Efter varje kurstillfälle har jag låtit henne laga till det hon lagade hos Småkockarna. Hon är med mig mycket mycket mer nu vid matlagningen och bakandet än tidigare. 

Ha en fin måndag!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *